Tuesday, 29 August 2017

Cuti Sekolah

Yahoo! Cuti Sekolah Datang Lagi

Hai semua,
Tak terlambat lagi kan nak ucap " Selamat Bercuti". Cuti untuk anak-anak sahaja kan?
Ibu-ibu bekerjaya macam Kak Maz mesti lagi hebat waktu kerjanya.

Biasa memasak hanya sekali sehari kan? Sekarang dah cuti sekolah, kena masak banyak kali dan banyak. Makan je kerjanya. Waktu membina tubuh. Haha

Pastinya yang paling best bila tengah memasak, anak-anak menyerang ke dapur. 
"Ibu masak apa ni? Sedap bau ni."
"Tekalah ibu masak apa?"
"Emm, bau macam ikan bawal masak merah. Betul ke?"

Wah! Anak-anak dah macam Chef. Cekap deria baunya. Iya lah, menu kegemaran mereka.
Nampak gayanya tak cukup nasi 3 pot ni.

Petang-petang mesti menuntut untuk bermain di padang. 
Memang mereka sangat aktif. SubhanaAllah. Petanda yang mereka sihat kan?
Walaupun sebenarnya tidak.

Kita cuba aktifkan mereka, bahagiakan mereka kerana 2 perkara ini penting untuk mengaktifkan hormon badan yang terganggu.
In shaa Allah, itulah saranan doktor.

Eidul Adha
Besok Hari Merdeka dan lusa Eidul Adha. Semua dalam pakej cuti kali ini. Alhamdulillah.
Moga yang balik raya nanti, jalanraya tidak terlalu sesak.

Selamat Bercuti
Selamat Menyambut Eidul Adha.

Ingat, tak bermakna ia cuti belajar dan mengulangkaji. Tak perlu bawa buku banyak, hanya gadget sahaja.

Haa??
Dah lupa lah tu. Kita kan dah daftar Tuisyen Online i-Learn Ace.
Bebas mengulangkaji, bermain dan menjawab soalan. Serta berkenalan dengan rakan-rakan seluruh Malaysia.


Maziana Zainal
Tuisyen Online i-Learn Ace
0163961956


No comments:

Post a Comment