Monday, 11 September 2017

UPSR 2017

Minggu Debaran - UPSR 2017





MInggu debaran buat ibubapa dan murid. Kak Maz belum merasainya dan In Shaa Allah tahun 2018.
Semoga anak-anak yang menduduki UPSR minggu ni diberikan ALlah kesihatan yang baik dan minda yang cergas. Dapat menjawab peperiksaan dengan tenang dan memahami soalan dengan baik.

Bila berjaya dan cemerlang, alhamdulillah tetapi ia permulaan yang baik untuk ke tahap yang lebih mencabar.

Bila gagal, alhamdulillah. Jadikan ia pemangkin semangat untuk berusaha lebih baik untuk akan datang.

Ibubapa jangan kecewa. Jangan dimarahi anak melampau-lampau, tetapi berikan mereka sokongan. Mana tahu suatu hari, kejayaan merangkul segulung ijazah milik mereka.

Betul tak?

Kekadang kita ni menyanjung kejayaan seseorang sehingga menyingkir mereka yang gagal. Kita menaruh harapan pada anak yang berjaya ini kononnya bakal membantu kita dimasa mendatang.

Jika benar terjadi, alhamdulillah. Tetapi jika sebaliknya? Masya Allah, jangan saham neraka mereka miliki.

Sebagai ibubapa, kita pendorong mereka. Manusia ini Allah jadikan pelbagai kemahiran, kepintaran dan kebaikkannya.

Maaflah terlebih bicara, ini pengalaman dari kehidupan sekeliling kita. Moga kita sentiasa beringat-ingat.

Selamat Menduduki UPSR 2017. Moga kejayaan milik kalian.
Bagi yang bakal mendudukinya tahun 2018, jom kita daftar tuisyen online bersama i-Learn Ace.

Hanya rm360 untuk setahun.
Skema soalan dan pembelajaran mengikut Kementerian Pelajaran.
Tiada keraguan lagi cuma tinggal Keperluan untuk anak-anak Cemerlang. In Shaa Allah.


Maziana Zainal
Tuisyen Online i-Learn Ace
0163961956

Tuesday, 29 August 2017

Cuti Sekolah

Yahoo! Cuti Sekolah Datang Lagi

Hai semua,
Tak terlambat lagi kan nak ucap " Selamat Bercuti". Cuti untuk anak-anak sahaja kan?
Ibu-ibu bekerjaya macam Kak Maz mesti lagi hebat waktu kerjanya.

Biasa memasak hanya sekali sehari kan? Sekarang dah cuti sekolah, kena masak banyak kali dan banyak. Makan je kerjanya. Waktu membina tubuh. Haha

Pastinya yang paling best bila tengah memasak, anak-anak menyerang ke dapur. 
"Ibu masak apa ni? Sedap bau ni."
"Tekalah ibu masak apa?"
"Emm, bau macam ikan bawal masak merah. Betul ke?"

Wah! Anak-anak dah macam Chef. Cekap deria baunya. Iya lah, menu kegemaran mereka.
Nampak gayanya tak cukup nasi 3 pot ni.

Petang-petang mesti menuntut untuk bermain di padang. 
Memang mereka sangat aktif. SubhanaAllah. Petanda yang mereka sihat kan?
Walaupun sebenarnya tidak.

Kita cuba aktifkan mereka, bahagiakan mereka kerana 2 perkara ini penting untuk mengaktifkan hormon badan yang terganggu.
In shaa Allah, itulah saranan doktor.

Eidul Adha
Besok Hari Merdeka dan lusa Eidul Adha. Semua dalam pakej cuti kali ini. Alhamdulillah.
Moga yang balik raya nanti, jalanraya tidak terlalu sesak.

Selamat Bercuti
Selamat Menyambut Eidul Adha.

Ingat, tak bermakna ia cuti belajar dan mengulangkaji. Tak perlu bawa buku banyak, hanya gadget sahaja.

Haa??
Dah lupa lah tu. Kita kan dah daftar Tuisyen Online i-Learn Ace.
Bebas mengulangkaji, bermain dan menjawab soalan. Serta berkenalan dengan rakan-rakan seluruh Malaysia.


Maziana Zainal
Tuisyen Online i-Learn Ace
0163961956


Tuisyen Online-Pilihan Terbaik


Mengapa ILA Pilihan Terbaik Untuk Tuisyen Online


Antara sebabnya adalah seperti berikut:
Nota 
100 000 fakta yang komprehensif dan sempurna, mudah di akses, menguatkan memori melalui kuiz kilat. Disediakan dengan kemudahan nota tempelan.
 Peta Minda
Mecipta reka bentuk pelajaran kendiri dan dilengkapi klip video, animasi, foto, audio dan lain lain.
Penilaian Prestasi 
Dengan membuat latih tubi berprestasi tinggi, student boleh dapat menilai prestasi, dapat aras kesukaran, mengakses jawapan secara automatik. 
Lembaran PBS turut di sediakan sebagai latihan pentaksiran di sekolah, Lembaran Ujian Lisan disediakan, di sertakan kertas percubaan format peperiksaan terkini.
Rekod Kemajua
Rekod analisis prestasi terperinci. Menentukan kelemahan diri untuk tindakan susulan, peningkatan Gred Purata Individual (GPI). 
Analisis dan rekod latih tubi pelajar akan dikongsi secara automatik dengan guru dan ibu bapa.
Sistem Ganjaran 
Direka untuk menonjolkan kreativiti dalam permainan simulasi atas talian, lebih banyak latih tubi lebih banyak token yang dikumpulkan.
Kamus
Menyediakan kira-kira 15,000 entri Bahasa Melayu kepada Bahasa Inggeris. 
Kira kira 35,000 entri utama Bahasa Inggeris kepada Bahasa Melayu.
Vidoe Tutorial
Menyediakan demonstrasi teknik menjawab soalan peperiksaan yang tepat dan komprehensif. Video pengajaran yang dilaksanakan oleh pakar subjek yang berwibawa.
Aplikasi Mudah Alih
Dengan aplikasi mudah alih secara tanpa sambungan talian (offline), student boleh membuat latih tubi di mana saja.
Tugasan
Bagi akaun GURU, guru dapat menyediakan dan mengirim tugasan latih tubi ke semua akaun murid dengan mudah walaupun mereka berada di tempat yang berbeza.
Rekod dan analisis prestasi pelajar dapat dipantau dengan mudah untuk mengenal pasti kekuatan dan kelemahan pelajar.


Maziana Zainal 
Tuisyen Online i-Learn Ace
0163961956

Kelebihan ILA



KELEBIHAN ILEARNACE SASBADI



  • Yuran RM1 sehari untuk membantu anak meningkatkan prestasi pembelajaran mereka.
  • Didatangkan dengan FREE TRIAL selama 7 hari, anak anda boleh melihat dan merasai sendiri software tersebut.
  • Sekolah Menengah dan juga pelajar-pelajar Sekolah Rendah
  • 100% mengandungi silibus terkini mengikut Kementerian Pendidikan Malaysia
  • OFFLINE dan ONLINE
  • Laporan prestasi anak dihantar melalui emel kepada ibu bapa
  • Boleh membina Peta Minda dan boleh dicetak sebagai rujukan
  • Sistem pembelajaran yang interaktif, menyeronokan untuk belajar



Masih ragu-ragu?
Sasbadi, sumber pembelajaran dan rujukkan yang terbaik dari dulu dan kini. Mengikut sistem pembelajaran kementerian pendidikkan.

Ianya sahih dan menepati sistem pembelajaran di sekolah dan badan peperiksaan.


Ayuh mendaftar sekarang.
Hubungi saya:

Maziana Zainal Abidin
Tuisyen Online i-Learn Ace
0163961956

Monday, 28 August 2017

Jimat Masa

Menjimatkan Masa Mengulangkaji

Mengulangkaji dengan mudah, senang dan sangat menjimatkan masa. Hanya memerlukan telefon pintar atau gadget.

Hasilnya? 
Sangat berbaloi.


Tong Jing Xuan, 11 years old
SJK(C) ON PONG 






Maziana Zainal
Tuisyen Online i-Learn Ace
0163961956

Keputusan Makin Meningkat

Keputusan Akademik Semakin Meningkat

Dari seorang malas belajar, kini semakin rajin kerana ILA sangat menarik.
ILA ini sangat menarik, kerana ia berwarna warni serta mudah difahami. 

Jom kita dengar testimoni dari beliau:

Yaashinii A/P Krishan, 13 years old
SMK PANDAN INDAH 



Maziana Zainal
Tuisyen Online i-Learn Ace
0163961956